top of page
sigalkaplan974

בוקר טוב ושנה אזרחית חדשה לכל המשפחות המשולבות


כל מי שחי במשפחה משולבת מכיר את הדינאמיקה המורכבת בה ומבין על בשרו שמשפחה משולבת לא משתלבת בעצמה, צריך לעבוד על דברים. תחילת שנה זה זמן מצויין להציב מטרות עם יעד – 31 בדצמבר 2018. לרשום אותן ובזמן שהחיים מתרחשים ומייצרים קשיים לשאול את עצמיכם – האם הדרך בה אגיב או אתנהג תוביל אותי למטרה. ייתכן שכשתשבו ביום האחרון של שנה זו ותמיינו את ההישגים תגלו שאולי לא הגעתם בדיוק לאן שרציתם אבל התקרבתם מאד.

אז כדי להתחיל מאיפשהו, הכנתי עבורכם רשימה של כמה מטרות למינוף המשימה:

קיבעו זמן אחד על אחד

היחס האישי, הבלעדיות הם אוצרות הנמצאים בהישג יד במשפחות משולבות אבל לא זוכים למספיק הכרה. בתוך הבית המשולב יש מספר יחידות שאמורות להתמזג- הזוגיות, ההורה הלא ביולוגי והילדים, ההורה וילדיו. בעוד הילדים הביולוגיים שלנו צופים בנו מחלקים את הזמן, שהיה נחלתם הבלעדית, לילדים אחרים, והילדים הלא ביולוגיים הודפים את הקרבה כדי להגן על השורשים שלהם הדרך הטובה ביותר לצלוח, זה להעניק לכל אחד הילדים זמן אישי. זמן מתואם מראש בכל דרך שמתאימה לכם ולאופיו של הילד למשל, משחק, תה עם עוגיות, סיבוב בקניון ועוד. יחס אישי כזה מבסס תחושת שייכות טובה יותר לילדים שמגיעים לסירוגין ונמצאים פחות ולכן חשים לעיתים מחוץ לענינים. יחס אישי מחזיר לילדים הביולוגיים את הביטחון בשימור היחסים הבלעדיים שלהם עם ההורה ומאפשר את המקום לאוורור וטעינה מחדש באווירה ללא תנאי.

צאו לדייטים זוגיים אחת לשבוע

המשפחה המשולבת שואבת. העיסוק ותחושת האחריות בלייצר מרחב בו כולם מסתדרים עם כולם מעייפים ומזמנים מתחים. הזוגיות נדחקת לצד. אל תשכחו אותה. היא זו שהתחילה את כל זה ומהר מאד התהוותה למשפחה. הזוגיות זקוקה לזמן שלה כדי להתחזק, לבסס את עבודת הצוות, האמון, הביטחון שיזכירו לכם מדי יום, ובמיוחד ברגעים קשים, למה כל זה היה שווה.

צרו הזדמנויות לחיזוק הקשרים בין הילדים

יש לא מעט הזדמנויות שאתם, ההורים בבית, יכולים לקדם בתוך הבית ומחוצה לו כדי לעודד ביניהם קירבה. עשו זאת בחוכמה, למשל, בימים בהם כל הילדים נמצאים, תורידו רגל מהאצת המטלות וזמנו להם פעילויות מהנות יחד. משחק חדש משותף, הקרנת סרט עם פופקורן. גם אם בסופו של דבר הבלגאן יחגוג קחו אוויר ותשננו לעצמכם שהם לא עושים בלאגן הם מייצרים זכרונות ילדות משותפים. אופציה נוספת היא לקיים ארוחות משפחתיות בערבים שהם מגיעים, ארוחה היא זמן מעולה לפטפט, לגשר על פערים, לצחוק לשתף ולייצר מסורת משפחתית עוטפת. חשוב ביותר, אל תנצלו את הזמן המשותף הזה כדי לדבר על בעיות או סגירת חשבונות, זה מתכון בטוח להרחיק את כולם מהשולחן. בשביל לאוורר את אלו, עיברו למטרה הבאה.

מסדו מפגשים משפחתיים על פי צורך

החיים יחד מזמנים אתגרים ומהמורות. במקום ללכת עם בטן מלאה או גרוע מזה לזרוק מדי פעם איזה משפט לאוויר שמעכיר את האוירה, מסדו מפגשים משפחתיים על פי התדירות שמתאימה לכם. קבעו כללים לשיחה והם- כל אחד אומר משהו שהוא אוהב ומשהו שמפריע לו. למה? כי הנטיה הטבעית שלנו היא להתייחס לשלילי ולא לחיובי. החיובי הוא בדרך כלל מובן מאליו או נדחק לצד. כשאתם מתחילים שיחה, כל שיחה באמירה חיובית אתם מזמנים הקשבה, ומרככים מגננות. אמירה חיובית עוזרת לנו לשמר את הדברים הטובים ולשאוף לייצר מהם עוד. הקפידו על אווירה בטוחה ולא משתלחת, המאפשרת תקשורת פתוחה ומכבדת. החוויה האישית איתה יוצאים בני הבית היא של "רואים אותי".

הציבו במקום מרכזי לוח שבועי/חודשי הכולל את הפעילויות של כל בני הבית

הרבה אנשים בבית אחד מזמן הרבה פעילויות והרבה מעברים.

לוח כזה יש לו שני יתרונות:

1- הוא מייצר סדר לכולם, הכנה וודאות. מתי הילדים נמצאים בבית הזה ומתי בבית השני ואיזה פעילויות יש להם בין אם הן קבועות ובין אם הן ארעיות כגון, חוגים, תורים לרופאים, פגישות עם חברים, טיול שנתי, מבחן.

2- לוח כזה מייצר תחושה של אחידות ושוויון לכל בני הבית, הפעילויות של כולם נמצאות על הלוח, גם אם הם נמצאים פיזית בבית פחות משאר האנשים החיים בו. זו הצהרה חשובה לתחושת השייכות שלהם האומרת, 'אתם חלק מהבית והפעילויות שלכם חשובות ונלקחות בחשבון בניהול הזמן של כולנו כמשפחה'.

תכננו לשנה זו לפחות שלוש פעילויות משותפות ששווה לחכות להן

מאחר וזמני השהות של הילדים הם קבועים תכננו פעילויות גדולות משותפות במהלך השנה ששווה לחכות להם. למשל, קמפינג, מופע גדול, טיול בארץ או בחו"ל ועוד. מה שמתאים לאופי שלכם כמשפחה וליכולת הכלכלית שלכם.

תכנון לטווח הארוך, מייצר וודאות בעיקר אחרי השינויים והצורך להסתגל אליהם שליוו את החיים קודם, וכמובן ההתרגשות שבציפיה לקראת משהו טוב.

125 צפיות0 תגובות
bottom of page